Magnolia


Hej!!
Magnolia - dessa underbart vackra vårträd som får oss att dra andan och utbrista i ett och annat aaaahh och ooohhh när de blommar........Jag längtar så.

Magnoliorna beskrivs ofta som aristokraterna i växtvärlden.
 Modigt trotsar de det ombytliga vårvädret.
De ljuvligt doftande och rundade blommorna vars form påminner lite om tulpaner skiftar i färg från ljusrosa till vit. Karaktäristiskt för magnoliorna är att blommorna framträder på bar kvist före bladens utveckling. De flesta magnolier blommar i april månad. Men det finns även sorter som bolmmar i maj och juni. 
Magnoliorna föredrar ett soligt läge. Då förbättrar de blommningen.
Magnoliorna gillar inte att beskäras något vidare, endast döda eller skadade grenar tas bort. Magnolior finns i många varierande sorter, färger och former. Kronbladen varierar i form från rundade kompakta till spretiga och smala, ofta talas det om tulpan-, lilje- och näckrosformade. Beroende på underarten kan färgerna skifta från den mörkaste lila till ljusaste rosa och vitt. Det finns också sådana med färgad utsida och vit insida samt svavelgula rariteter. Växtsättet kan vara allt från liten buske till höga träd, som den vildväxande japanska Magnolia Cobus.


Magnolia Cobus är en av de härdigaste magnolior, passar i vår klimat zon. Men det kan dock ta några år innan den blommar. 
Så till helgen blir det att plantera en Magnolia. 

Kramar Petra


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar