Toscana möter Gotland....

God dagens!!

Jag har fått ett nytt spännande projekt. Förverkliga en  kunds önskningar....  Gällande deras sommar hus på Gotland. Det skall bli en alldeles särskild trädgård  där Toscana möter Gotland och det hörs ju på orden hur bra det kommer att bli. Jag har länge önskat ett sådant litet projekt. Där klimat är helt annat och förutsättningarna föra att få en underbar trädgård är maximal.
 Självklart blir det  platsbyggda krukor, modell större både i trä och upp murade med kalk puts..

Gräs, kryddor,lavendel och honungsrosor är ett litet urval  av vad som kommer att planteras. Det kommer att göras många rum i trädgården.
 


Till en viss del kommer det att bli raka snygga linjer som kommer att brytas av med skira slingriga växter som bokharebinda och klematis summer smow. Det kommer även att byggas mycket klätterstöd/insynskydd i kombo för att få mer liv i trädgården..hmm, det kommer att bli så fiint.
 Utekök var något som stod med på deras önskelistan, så det skall planeras in och även en lite bar bord har jag tänkt att få med...
  Att bygga in växter i trädäcket blir en trevlig detalj. Valnöts träd är något  som fascinera mig  de  funkar i klimat zon 1-2 i skyddat läge..så det får det bli..


 En dröm trädgård kommer det att bli, och ett dröm projekt för mig......
Ha en skön Kväll!!
Kramar Petra1 kommentar: